otrdiena, 2012. gada 27. marts

Vai Elle ir eksotermiska (atdod siltumu) vai arī endotermiska (absorbē siltumu)?

Ierakstot googlē "Is hell exotermic?" atradīsiet šī ieraksta pirmavotus. Sākotnēji gribēju likt šo tekstu oriģinālvalodā (angliski), bet, lai stiprinātu latviešu valodas pozīcijas interneta vidē, izlēmu to pārtulkot. Tātad:


Sekojošais stāsts ir balstīts it kā patiesā notikumā, kad kāds profesors universitātes eksāmenā uzdeva studentiem šo jautājumu. Studenta atbilde bija tik pārdomāta, ka profesors ar to padalījās internetā, pārsūtot to saviem kolēģiem, kā rezultātā, tā ir nonākusi arī līdz mums. Tāpēc papriecāsimies par to.

Bonusa jautājums: Vai Elle ir eksotermiska (atdod siltumu) vai endotermiska (absorbē siltumu)?



Lielākā daļa studentu savus uzskatus centās pierādīt izmantojot Boila likumu (gāze atdziest, kad izplešas un uzkarst, kad tiek saspiesta), tādā vai citādā variantā. 

Lai vai kā, viens students uzrakstīja sekojošo:


Vispirms, mums nepieciešams noskaidrot, kā Elles masa mainās laika gaitā. Tātad jānoskaidro kāda ir Ellē ienākošo un izejošo dvēseļu plūsmu starpība vienā laika vienībā. Es pieņemu, ka var diezgan droši uzskatīt, ka dvēselei nonākot Ellē, tā to nekad nepametīs.

Tātad, no Elles dvēseles prom netiek.

Lai noskaidrotu, cik daudz dvēseles nonāk Ellē, apskatīsim dažādās pasaules Reliģijas, kas eksistē mūsdienās. Lielākā daļa no šīm reliģijām definē, ka ja Tu neesi konkrētās reliģijas ticīgais, tad Tu nonāksi Ellē.

Tā kā pasaulē ir vairāk kā viena šāda reliģija, un cilvēki lielākoties nepieder vairāk kā vienai reliģijai, var plānot, ka visas dvēseles nonāk Ellē.



Ņemot vērā esošos dzimstības un mirstības rādītājus, var sagaidīt, ka dvēseļu skaits Ellē pieaug eksponenciāli. 

Tagad, apskatīsim Elles tilpuma izmaiņu ātrumu, jo Boila likums paredz, ka, lai Ellē saglabātos nemainīga temperatūra un spiediens, Elles tilpumam jāpieaug proporcionāli dvēseļu pievienošanās tempam.

Tas dod mums divas iespējamības



1. Ja elle izplešas lēnāk nekā dvēseles pieplūst ellei, tad temperatūra un spiediens Ellē pieaugs līdz tā uzies gaisā.



2. Ja elle izplešas ātrāk nekā tai pieplūst dvēseles, tad temperatūra un spiediens kritīsies, līdz Elle sasals ragā.

Tātad, kurš variants ir patiess?

Ja mēs pieņemam bez pierādījuma Sandriņas apgalvojumu, kad es biju pirmajā kursā, kurš bija: "Ellē drīzāk būs auksta diena, nekā es pārgulēšu ar Tevi!", un, ņemam vērā, ka es vakar ar viņu pārgulēju, tātad 2.variants ir patiess, un, es esmu pilnībā pārliecināts, ka elle ir eksotermiska un šobrīd jau sasalusi. Šīs teorijas secinājums, ir, ka sakarā ar to, ka Elle ir sasalusi, tad tā vairs nepieņem dvēseles, tātad, ir izmirusi... atstājot mums tikai Debesis, tādējādi pierādot Dievišķīgu Būtņu  eksistenci, kas izskaidro, kāpēc pagājušonakt Sandriņa nebeidza izkliegt _ "Ak mans Dievs!".

---

Šis students nopelnīja vienīgo "desmitnieku".

Nav komentāru: